Actueel

Het laatste nieuws

Straal- en Schildersbedrijf N. Bouman te Hoogeveen heeft een groot vat behandeld in opdracht van Shell.
Het vat bestaat uit een stalen deel en een duplex deel. Het stalen deel is gestraald en voorzien van een Thermally sprayed aluminium laag van 250 mu. Om te zien of de laag egaal en dik genoeg aangebracht is, is het vat minimaal 24 uur blootgesteld aan een waterspraytest.
Het vat weegt 55 ton en heeft een afmeting van 31000x5200mm.    


Bouman Hoogeveen heeft een Porsche gestraald en gespoten
De Porsche is geheel gedemonteerd aangeleverd, zodat deze goed gereinigd kon worden door middel van glasparelstralen.    

 

Brug Landgraaf voorzien van NANO coating van BIONIC.
NANO coating is aangebracht op de gehele stalen brug, beton en hardhouten boog

Contact

Airless spuitinstallatie

Bouman heeft sinds december 2012 de beschikking over een 2-componenten hot airless spuitinstallatie voor het aanbrengen van oplosmiddelvrije warm te verspuiten coatings. Onder andere geschikt voor het aanbrengen van ondergrondse coating voor Gasunie. Sinds begin 2013 beschikt Bouman Hoogeveen ook over de mogelijkheden om te stralen volgens het Sponge-Jet principe.

Crafco erkend applicateur

Straal- en Schildersbedrijf Bouman Hoogeveen is erkend applicateur van Crafco (Sikkens) voor het aanbrengen van vloercoatings. Hiervoor zijn de medewerkers van Bouman getraind in Arnhem. Bouman heeft reeds veel ervaring met het aanbrengen van vloercoating en deze erkenning voor het aanbrengen van de Crafco systemen past prima binnen het beleid van Bouman Hoogeveen. 

Nano coating van Bionic Technology

Bouman Hoogeveen is erkend applicateur voor het aanbrengen van de nano producten van Bionic Technology te Winschoten. Het gaat hierbij om staal, RVS, beton, gevelsteen en (hard)hout. We brengen graag een vrijblijvende offerte uit voor het aanbrengen van nano coating.

Milieubesparend

Bouman Hoogeveen heeft een nieuwe Volkswagen up aangeschaft. Deze auto past goed in het beleid van Bouman om de werkzaamheden met zo min mogelijk milieubelasting uit te voeren.

Begin 2010 heeft Bouman Hoogeveen de hallen voorzien van verwarming op basis van stralingswarmte. Deze wijze van verwarmen geeft een behoorlijke besparing op de stookkosten en is dus minder milieubelastend. Naast deze verwarming heeft Bouman Hoogeveen nog de beschikking over grote ventilatiekanalen, die de ruimte snel kunnen ventileren. Dit is vooral nodig, wanneer een watergedragen verf wordt aangebracht.

Tevens is er begin 2010 een start gemaakt met het vervangen van de verlichting voor een meer energiezuinige variant. Bouman Hoogeveen denkt op deze wijze het milieu te sparen en de kosten laag te houden. 

Nieuwe luchtcompressoren 
Per september 2011 zijn er 3 nieuwe elektrische compressoren geïnstalleerd van het merk Gardner Denver. Deze nieuwe compressoren leveren een luchthoeveelheid van 35 m³. Hierdoor is het mogelijk om met 4 stralers en spuiters tegelijk aan de diverse projecten te werken.

Bouman Hoogeveen denkt met deze investering weer jaren vooruit te kunnen en gezien de nieuwe technologie is er ook een kostenbesparing gerealiseerd met betrekking tot het elektriciteitsverbruik.

Om er zeker van te zijn dat de lucht die gebruikt wordt van een goede kwaliteit is, zijn er ook een nieuw filterpakket en een nieuwe koeler geïnstalleerd.

NACE Certified Coating Inspector

Straal- en schildersbedrijf Bouman te Hoogeveen beschikt sinds oktober 2010 over een eigen Nace Certified Coating Inspector.

Deze opleiding tot COATING INSPECTOR is internationaal erkend en wordt veelal voorgeschreven in de verfspecificaties in de olie- en gasindustrie.

Voor Bouman Hoogeveen is dit een bevestiging van de reeds jarenlange praktijkervaring op het gebied van metaal conservering.

Maatzeefinstallatie in straalcabine

Straal- en schildersbedrijf N.Bouman Hoogeveen (SSB) heeft reeds enige jaren een maatzeefinstallatie in de straalcabine in Hoogeveen in gebruik.

Door middel van deze installatie is SSB in staat om in de straalcabine met meerdere maten straalmiddel te stralen. Het grit wordt vanuit een grote silo uitgezeefd naar een kleinere silo met opslag van meerdere maten. Het werk dat een grotere ruwheid nodig heeft (zinksilicaat, dikhuidige coatings, schoopeerwerk, etc.) wordt met de grovere uitzeef gestraald.
Werk dat voorzien wordt van hoogglans aflakken of het (aan)stralen van andere metalen (verzinkt, RVS, aluminium) kan met een fijnere uitzeef gestraald worden.

De installatie is onlangs aangepast, zodat in meerdere korrels uitgezeefd kan worden. Zo kan de straalkwaliteit nog beter afgestemd worden op de wensen van de klant.

Brandwerende (brandvertragende) coatings

Nadat Straal- en schildersbedrijf N. Bouman in 2003 een grote opslagloods heeft voorzien van een brandvertragende coating van Ameron Coatings, voorziet Bouman doorlopend constructies van een brandwerende laag. Dit gebeurt zowel op locatie als in de werkplaats te Hoogeveen.

De laatste jaren is dan ook veel ervaring opgebouwd met het aanbrengen van de brandwerende lagen. Bouman garandeert in overeenstemming met de coatingleverancier de aangebrachte brandwerende laag. De opdrachtgever ontvangt daarvan een certificaat.

Bouman heeft in 2009 een project afgerond, waarbij het aanbrengen van een brandwerende laag (jet fire bestendig) centraal stond. De laag wordt opgebracht in een dikte van 7 mm. Bouman is hiermee direct erkend als approved applicator van de Pitt-Char producten van PPG.

Bouman Hoogeveen: ook voor het opknappen van uw aanhanger of oplegger!

Straal- en schildersbedrijf N. Bouman behandeld geregeld 'oude' aanhangers/chassis.

Het chassis wordt naar de wens van de klant gestraald, geschoopeerd en voorzien van een primer- en aflaklaag.

Op de foto ziet u een aanhanger die is aangepast voor het vervoer van kippen. Deze aanhanger is door Straal - en schildersbedrijf N. Bouman voorzien van een schoopeerlaag, primer- en aflaklaag in hoogglans.

GLASPARELSTRALEN

Straal- en schildersbedrijf Bouman beschikt over een cabine voor het glasparelen van diverse onderdelen.

Wij gebruiken nog steeds glasparels in plaats van bijvoorbeeld keramische parels, omdat we zo flexibeler in kunnen spelen op de wensen van de klant. We kunnen dagelijks de gewenste korrelgrootte aanpassen afhankelijk van de eisen van de klant.

Zo worden er in de glasparelcabine onderdelen gestraald die gebruikt worden in de vliegtuigbouw. De daarvoor gebruikte glasparels voldoen aan de strenge voorschriften die in de vliegtuigbouw gebruikelijk zijn.

Door toepassing van een zeer fijne korrel is het glasparelstralen net zo glad als bv de keramische korrels en daardoor van toepassing voor materialen die gebruikt worden in onder andere de voedingsmiddelenindustrie.

Moet er een echter een verflaag worden aangebracht op de non-ferro materialen, dan kunnen we een grovere korrel toepassen om zo voldoende hechting te krijgen voor de toe te passen verfproducten.

Voor meer informatie over het glasparelstralen kunt u vanzelfsprekend vrijblijvend contact met ons opnemen.
 

Verpakken voor transport

Indien gewenst kunnen we voor u ook het verpakken van de onderdelen verzorgen. Het leidingwerk op de foto is verpakt ten behoeve van transport per boot naar Noorwegen.

Professionele behandeling machine onderdelen

Bouman Hoogeveen behandelt geregeld machine onderdelen. De onderdelen worden door Bouman voor het stralen en spuiten afgeplakt om beschadigingen aan de pasvlakken te voorkomen.

Aluminiseren volgens Norsok 501

Divers leidingwerk gealuminiseerd volgens  Norsok 501 specificatie.