Verpakken voor transport, airless spuitinstallatie, Crafco erkend applicateur

Het laatste nieuws

Airless spuitinstallatie
Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman heeft sinds december 2012 de beschikking over een 2-componenten hot airless spuitinstallatie, voor het aanbrengen van oplosmiddelvrije (warm te verspuiten) coatings. Onder andere geschikt voor het aanbrengen van ondergrondse coating voor Gasunie. 


Crafco erkend applicateur
Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman is erkend applicateur van Crafco (Sikkens) voor het aanbrengen van vloercoatings. Hiervoor zijn de medewerkers van Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman getraind in Arnhem. Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman heeft reeds veel ervaring met het aanbrengen van vloercoating en deze erkenning voor het aanbrengen van de Crafco systemen past prima binnen het beleid van Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman. 


Nano coating van Bionic Technology

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman is erkend applicateur voor het aanbrengen van de nano producten van Bionic Technology te Winschoten. Het gaat hierbij om staal, rvs, beton, gevelsteen en (hard)hout. We brengen u met plezier een vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van nano coating.

Contactgegevens

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman

Adres

Stephensonstraat 52
7903 AW Hoogeveen

Nederland

Telefoon

0528 - 26 60 19

Neem contact op

Nieuwe luchtcompressoren 

Per september 2011 zijn er 3 nieuwe elektrische compressoren geïnstalleerd van het merk Gardner Denver. Deze nieuwe compressoren leveren een luchthoeveelheid van 35 m³. Hierdoor is het mogelijk om met 4 stralers en spuiters tegelijk aan de diverse projecten te werken.
Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman denkt met deze investering weer jaren vooruit te kunnen en gezien de nieuwe technologie is er ook een kostenbesparing gerealiseerd met betrekking tot het elektriciteitsverbruik.
Om er zeker van te zijn dat de lucht die gebruikt wordt van een goede kwaliteit is, zijn er ook een nieuw filterpakket en een nieuwe koeler geïnstalleerd.


NACE Certified Coating Inspector
Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman te Hoogeveen beschikt sinds oktober 2010 over een eigen level 2 Nace Certified Coating Inspector.
Deze opleiding tot Coating Inspector is internationaal erkend en wordt veelal voorgeschreven in de verfspecificaties in de olie- en gasindustrie.
Voor Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman Hoogeveen is dit een bevestiging van de reeds jarenlange praktijkervaring op het gebied van metaal conservering.


Maatzeefinstallatie in straalcabine

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman (SSB) heeft reeds enige jaren een maatzeefinstallatie in de straalcabine in Hoogeveen in gebruik.
Door middel van deze installatie is SSB in staat om in de straalcabine met meerdere maten straalmiddel te stralen. Het grit wordt vanuit een grote silo uitgezeefd naar een kleinere silo met opslag van meerdere maten. Het werk dat een grotere ruwheid nodig heeft (zinksilicaat, dikhuidige coatings, schoopeerwerk, etc.) wordt met de grovere uitzeef gestraald.
Werk dat voorzien wordt van hoogglans aflakken of het (aan)stralen van andere metalen (verzinkt, rvs, aluminium) kan met een fijnere uitzeef gestraald worden.
De installatie is onlangs aangepast, zodat er nog meer korrels uitgezeefd kunnen worden. Zo kan de straalkwaliteit nog beter afgestemd worden op de wensen van de klant.


Brandwerende (brandvertragende) coatings
Nadat Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman in 2003 een grote opslagloods heeft voorzien van een brandvertragende coating van Ameron Coatings, voorziet Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman doorlopend constructies van een brandwerende laag. Dit gebeurt zowel op locatie als in de werkplaats te Hoogeveen. De laatste jaren is dan ook veel ervaring opgebouwd met het aanbrengen van de brandwerende lagen. Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman garandeert in overeenstemming met de coatingleverancier de aangebrachte brandwerende laag. De opdrachtgever ontvangt daarvan een certificaat.
Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman heeft in 2009 een project afgerond, waarbij het aanbrengen van een brandwerende laag (jet fire bestendig) centraal stond. De laag wordt opgebracht in een dikte van 7 mm. Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman is hiermee direct erkend als approved applicator van de Pitt-Char producten van PPG.

Opknappen van aanhanger

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman: ook voor het opknappen van uw aanhanger of oplegger!

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman behandelt geregeld 'oude' aanhangers/chassis.
Het chassis wordt naar de wens van de klant gestraald, geschoopeerd en voorzien van een primer- en aflaklaag.

GLASPARELSTRALEN

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman beschikt over een cabine voor het glasparelen van diverse onderdelen. Wij gebruiken nog steeds glasparels in plaats van bijvoorbeeld keramische parels, omdat we zo flexibeler in kunnen spelen op de wensen van de klant. We kunnen dagelijks de gewenste korrelgrootte aanpassen afhankelijk van de eisen van de klant. Zo worden er in de glasparelcabine onderdelen gestraald die gebruikt worden in de vliegtuigbouw. De daarvoor gebruikte glasparels voldoen aan de strenge voorschriften die in de vliegtuigbouw gebruikelijk zijn.
Door toepassing van een zeer fijne korrel is het glasparelstralen net zo glad als bijvoorbeeld de keramische korrels en daardoor wordt het toegepast voor materialen die gebruikt worden in onder andere de voedingsmiddelenindustrie. Moet er echter een verflaag worden aangebracht op de non-ferro materialen, dan kunnen we een grovere korrel toepassen om zo voldoende hechting te krijgen voor de toe te passen verfproducten. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag.

Voorbeeld verpakt leidingwerk

Verpakken voor transport

Indien gewenst kunnen we voor u ook het verpakken van de onderdelen verzorgen. Het leidingwerk op de foto is verpakt ten behoeve van transport per boot naar Noorwegen.

Professionele behandeling machineonderdelen

Professionele behandeling machineonderdelen

Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman te Hoogeveen behandelt geregeld machineonderdelen. De onderdelen worden door Staalstraal- en Schildersbedrijf N. Bouman voor het stralen en spuiten afgeplakt om beschadigingen aan de pasvlakken te voorkomen.

Aluminiseren Norsok 501

Aluminiseren volgens Norsok 501

Verschillende leidingwerken gealuminiseerd volgens de Norsok 501 specificatie.

Neem nu contact op