Activiteiten

Straal- en spuitcabines

Straalcabine

In de handstraalcabine, met de riante afmetingen van 8 bij 25 meter wordt gestraald met een inert straalmiddel: korund (aluminium oxide).  Na elke omloop wordt het straalmiddel gezuiverd van staal- en stofresten met behulp van magneet- en stofreiniger. Perslucht is continu olie- en vochtvrij, dankzij de inzet van vriesdrogers.

Belangrijk voordeel bij het stralen met korund is dat SSB in staat is om zowel staal, RVS, aluminium als verzinkt werk te stralen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om met glasparels te stralen.
Al het straalwerk wordt uitgevoerd en gecontroleerd volgens ISO 8501-1.

Spuit- en droogcabines

In goed geconditioneerde spuitcabines kunnen alle conventionele en moderne spuitsystemen worden aangebracht via onder meer airless-spray, elektrostatisch spuiten, HVLP, 2-componenten hot spray spuitinstallatie en andere spuitmethoden.

Contact

Schooperen

Schooperen is een van de specialisaties van SSB. Wij informeren u graag over onze mogelijkheden voor schooperen in verschillende laagdikten met zink, aluminium of legeringen.

Aluminiseren

Het thermisch opspuiten van puur aluminium in laagdiktes > 150 micron wordt aluminiseren genoemd. Het aluminiseren wordt door Bouman toegepast op materialen waarbij een hoge levensduurverwachting van toepassing is, met aluminium 99,5% of 99,0% afhankelijk van de wens van de klant.

Brandwerende coatings

Bouman is approved applicator voor het aanbrengen van brandwerende coatings zoals bijvoorbeeld de Pitt Char XP.

Geluidsreducerende coatings

Op laadkleppen en in trailers kunnen geluidsreducerende (geluidsarme)coatings aangebracht worden. SSB maakt hierbij gebruik van een polyurethan coating met een twaron vezel. Deze vezel zorgt voor geluiddemping en antislip. Geluidsreductie is nodig wanneer transport plaatsvindt tussen 19.00 en 7.00 uur.

Capaciteit

SSB is ingesteld op werkzaamheden aan objecten die variëren van klein tot zeer groot. Mede daarom beschikt SSB over de mogelijkheid om zelfstandig objecten te laden en lossen in een gewichtsklasse tot 30 ton. Voor het interne transport op het terrein en in de hallen zijn transportkarren (tot 60 ton draagvermogen) en zogenaamde boottrailers beschikbaar.
In de hallen is een hijscapaciteit van 10 - 15 ton beschikbaar.

Werkzaamheden op locatie

Een groot aantal werkzaamheden wordt door deskundigen van SSB op locatie uitgevoerd. SSB gaat dan aan de slag met onder meer mobiele straal- en spuitunits.

Specialiteiten

De specialiteiten van SSB op een rij:

- Aanbrengen van kunsthars epoxy en poyurethan slijtlagen
- Geluiddempende coatings (met twaron vezel)
- Meerlagen systemen
- Schooperen ZN/AL; approved supplier Shell aluminiseren
- Jachten
- Zinksilicaat
- Zuurbestendige coatings
- Brugdekken/sluisdeuren
- Sponge-Jet
- Vloercoatings/vloeistofdicht/gietvloeren

CO2-Droogijsstralen
 
SSB heeft reeds ruime ervaring met het toepassen van droogijsstralen. Toepassing vindt onder andere plaats in:

- Reiniging van spoorbruggen
- Voorbehandeling/schoonmaken in de voedingsmiddelenindustrie
- Betonreiniging/voorbehandeling
- Verwijderen loszittende verflagen